Acasa » Tineret » Activitate Tineret » Proiecte tineret DJST Constanta

Pagini (5) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima
02
NOI
2012
Scoala de Afaceri 2012

        Scoala de Afaceri, proiect desfăsurat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta in parteneriat cu Centrul Europe Direct Constanta, Centrul pentru Resurse Educational Economice si Asociatia Studentilor in Economie si a Tinerilor Economisti Constanta in perioada 29-30.10.2012, la Liceul Teoretic Ovidius unde au avut loc diferite activităti ce au avut ca scop introducerea in materie antreprenorială a 35 de tineri.

       Acestia au putut să cunoască diferite elemente de compunere a planului de afaceri, analiza SWOT, analiza de nevoi, teoria riscului.

       La finalul activitătilor tinerii au primit diplome si materiale ce ii pot ajuta in viitoarea carieră antreprenorială din partea Centrului Europe Direct Constanta, C.R.E.E. Constanta.

01
NOI
2012
Facilitati fiscale pentru ONG-uri si companii

In data de 29 octombrie 2012, Hotel Sport a fost gazda intalnirii de lucru cu reprezentantii ONG-urilor constantene.

Tema abordata  - Facilitati fiscale pentru ONG-uri si Companii.

Cu alte cuvinte, cum putem atrage fonduri pentru organizatiile guvernamentale prin incheierea de contracte de sponsorizare sau donatie cu diferite firme si cum acestea din urma pot profita prin diferite deduceri de la plata unor taxe si impozite.

Au fost propuse si un set de masuri care sa imbunatateasca cadrul legislativ existent.

Intalnirea a fost organizata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul si in parteneriat cu CENTRAS Constanta.

Parteneri: Asociatia pentru Relatii Comunitare, Centrul de Resurse pentru Participare Publica, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia Romano-Americana si Fundatia SOROS prin CENTRAS CONSTANTA.

31
OCT
2012
La multi ani ASMV!

Echipa Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta ureaza

Asociatiei Studentilor si Medicilor Voluntari un sincer

LA MULTI ANI!

la implinirea a 5 ani de voluntariat in comunitatea constanteana.

06
SEP
2012
Festivalul Tineretii

       Festivalul Tineretii s-a desfasurat la Teatrul de Vara din Jupiter in perioada 27 august -2 septembrie 2012.

       Pe parcursul celor cinci  zile de concurs au evoluat pe scena Teatrului de Vara din Jupiter peste 400 de concurenti si ansambluri artistice, Ansamblul „ AUSANA" din Bihor, Ansamblul „DERSIDANA", taraful „Ciobanasul" din judetul Covasna, Ansamblul Comunitatii Aromane " Pindul" filiala Bucuresti condus de domnul Vasile Topa, Ansamblul "Cununa Sasarului" si "Mocirita" din comuna Recea din Maramures instructor Adrian Sabau, au cantat solistii Sanziana Toader din Bihor, Livia Harpa din Toplita, Voicu Nicoleta, ansamblul  de la Ruse, Bulgaria "Floare de Colt", din Chisinau  Dorin Vitalie dirijorul Orchestrei "RAPSOZII MOLDOVEI"  a interpretat "Suita de vioara" si "Ciocarlia".

        Pe perioada festivalului de folclor s-a desfasurat in fata Teatrului de Vara din Jupiter prima editie a Targului si a expozitiei cu vanzare  de produse tradiționale atestate dar și alimentelor ecologice și  produselor  naturale. Targul s-a bucurat de prezenta unui numar mare de turisti care au venit din judetul Constanta  sa deguste produsele.

        Promovarea concursului de folclor s-a facut pe timpul preselectiilor la nivel national prin ziarele si posturile locale de radio si televiziune EtalonTV, Monitorul de Botosani, Radio Fix, Timisoara 247, Centrul Cultural Virtual de informare, Radio Somes, SomesTV, Radio Boom, Opinia, Scurt pe 2, TVSat, CrisTV, Crisana, FavoritFm, Radio Romania Tg. Mures, Zi de Zi, Port.ro, Telegraf, NeptunTV, Informatia Zilei, KissFm Timisoara, I Concert, Indor Media, News Buzau, Obiectiv Braila, Ziua de Vest, Ora de Timis, Emm.ro, etc.

      Pe perioada festivalului a fost editat in 5.000 ex ziarul "Jurnal de Festival" ziar care a fost distribuit in statiuniunile de pe litoral. Afisele au fost afisate la hotelurile din statiune, la Teatrul de Vara din Jupiter si pe masinile concurentilor. S-au facut 4000 de flayere - invitatii care au fost distribuite pe plaja si in statiune.

       Festivalul si targul de produse traditionale s-a bucurat de o atentie deosebita din partea presei locale.

      Pe parcursul festivalului tinerii concurenti au participat in afara concursului la programe de karaoke unde impreuna cu parintii si profesorii seara de seara au creat o atmosfera destinsa, de prietenie si cooperare. S-au legat prietenii atat intre concurenti cat si intre parintii insotitori.

       Premiile concurentilor au constat in Viori marca  "Vasile Gliga" unul din marii lutieri pe care-i are Romania in acest moment.

     Parteneri: Primaria Municipiului Mangalia, Consiliul Local Mangalia, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Direcția Județeana Agricola Constanța, Asociația Litoral-Delta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

      Primele locuri la festivalul de folclor au fost castigate la categoria 6 - 9 ani de: locul  I  Stan Emanuel, locul II Olari Georgiana, locul III Dorin Victoria.

      La  categoria 10 -14 ani castigatorii au fost: locul I Morosan Alexandra, locul II Balan Florina Sabina, locul III Parlea Stefania.

        La categoria 15 - 25 ani au castigat: locul I Chifor Lavinia , locul II Suciu Marian, locul III Lezeu Paula.

Trofeul festivalului a fost castigat de Botis Denisa Renata.

     Premii speciale au fost oferite de Radio TRINITAS si consta in prezentarea tinerilor si a pieselor acestora interpretate in concurs. La categoria 6-9 ani: Dorin Victoria, Boricean Maria, Truta Roxana, Zbarcea Daniela, Petrache Mihaela, Pirtea Andrei. La categoria 10 -14 ani: Balan Florina Sabina, Stanciu Elena, Nenciu Adriana, Cupse Denis Daniel, Macinica Rares Vladut,  Muresan Paul Cristian, iar la categoria 15 - 25 ani: Ungureanu Dora, Manastire Viorica, Leonte Madalin, Petre Marian, Leau Otilia, Pavel Iulian, Dragulin Corina, Sarbu Diana Elena, Bolfa Maria.

        Proiectul a fost implementat de catre Asociatia DARIA ' S cu finantare oferita de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

20
IUL
2012
Concursuri Nationale de Proiecte 2012

      Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret organizeaza, in perioada 23 iulie - 11 septembrie 2012, Concursul National de proiecte de tineret - 2012 si Concursul national de proiecte studentesti - 2012.

Tema concursurilor este ,,Campanie pentru promovarea participarii tinerilor la viata societatii".

Concursul National de Proiecte de Tineret 2012 se adreseaza Organizatiilor neguvernamentale de si pentru tineret Concursul National de Proiecte Studentesti 2012 ce se adreseaza Organizatiilor neguvernamentale studentesti.
Perioadele si termenele pentru Concursuri sunt urmatoarele:
a. depunerea proiectelor - 13 - 22 august 2012;
b. analiza proiectelor - 23 august- 3 septembrie 2012;
c. afisarea rezultatelor - 3 septembrie 2012;
d. depunerea contestatiilor - 4 - 5 septembrie 2012;
e. analiza contestaliilor - 6 - 11 septembrie 2012;
f. afisarea rezultatelor la contestatii si a rezultatelor finale - 11 septembrie 2012;
g. perioada de derulare a proiectelor - 22 septembrie- 23 noiembrie 20 12.
Proiectele se vor depune la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret din Bucuresti, Sector 2, Strada Vasile Conta nr.16, etaj 8, sala Ilie Nastase sau prin posta la adresa mai sus mentionata.
Bugetul alocat pentru Concursul National de Proiecte de Tineret 2072 este 700.000 lei si pentru Concursul National de Proiecte Studentesti este de 340.000 lei.
Date referitoare la concursuri, inclusiv metodologia, se pot obtine de pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, www.anst.gov.ro, sau de pe site-ul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, www.dsjconstanta.ro .

Tema abordata - „Campanie pentru promovarea participarii tinerilor la viata societatii".

Campania se incadreaza in Programul de sustinere a actiunilor de tineret- P2, pentru Concursul national de proiecte de tineret - 2012 respectiv in Programul pentru dezvoltarea si diversificarea ofertei de servicii si programe pentru tineri, in special studenti- P4, pentru Concursul national de proiecte studentesti-2012 si vizeaza urmatoarele prioritati:
1.1 Participarea economica
- stimularea activitatii economice a tinerilor;

- stimularea creativitatii tinerilor in domeniul economic si social.

1.2 Participarea civica
- sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat;
- dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii;
- sprijinirea initiativelor tinerilor; recunoasterea functiilor specific promotoare ale structurilor de/ pentru tineret (socializare-integrare-participare);
- facilitarea accesului tinerilor la servicii publice specifice;
1.3 Participarea culturala
- facilitarea accesului la actul de cultura si cresterea consumului cultural la tineri;
- sprijinirea si stimularea creativitatii culturale;
1.4 Participarea la educatie
- dezvoltarea si diversificarea ofertei educationale nonformale pentru tineri;
- dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.
1.5 Reducerea factorilor de risc care conduc la marginalizare si excludere sociala
- dezvoltarea si diversificarea de programe/actiuni de prevenire si combatere a factorilor de risc, in vederea reducerii numarului de tineri aflati in situatie de risc: devianti, delincventi, tineri institutionalizati si postinstitutionalizati, tineri cu handicap psihic/fizic, tineri consumatori de droguri, tineri din mediul rural, tineri rromi etc.;
- prevenirea si combaterea abandonului scolar, somajului, deviantei si delincventei juvenile.

 

Descarca fisier atasat: Ordin Presedinte
Descarca fisier atasat: Anexa ordin
Pagini (5) Inapoi 1 2 3 4 ... Inainte Ultima