Acasa » Informatii generale

Pagini (192) 1 2 3 ... Inainte Ultima
20
NOI
2024
Calendar Sportiv Județean 2025

Către,

Federatiile Sportive Nationale

Primariile din judetul Constanta

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta

Structurile sportive din judetul Constanta

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta va solicita sa ne transmiteti proiectele, evenimentele, activitatile si actiunile sportive proprii si in parteneriat, pe care le veti derula in anul 2025, conform cererii anexate.

Datele ne sunt necesare pentru intocmirea calendarului sportiv judetean pe anul 2025.

Cererea completata va fi transmisa pe mail dsj@dsjconstanta.ro.   

Descarca fisier atasat: Model cerere calendar sportiv 2025
20
NOI
2024
Program Național “Campion în Școală”, ediția 2024-2025

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au semnat protocolul de colaborare pentru implementarea Programului Național „Campion în Școală”, activitățile cuprinse în acest program realizându-se la nivel local prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret și Inspectoratele Școlare Județene.

În acest sens, la nivelul județului Constanta, s-a constituit Comisia mixtă formată din :

-         Dl Marian Țuțuianu – Președinte

-         Dl Gabriel Georgescu – Vicepreședinte

-         Dl Cătalin Ganera – Membru

-         Dna Simona Chirilescu – Membru

-         Dna Mariana Solomon – Membru

Programul având ca obiectiv principal stimularea interesului pentru sport în rândul copiilor si tinerilor, ne exprimăm speranța ca numărul participării acestora să fie cât mai mare, atât în rândul copiilor si tinerilor din mediul rural, cât și al celor din mediul urban.

Vă invitam sa consultați materialele anexate și să vă înscrieți într-un număr cat mai mare!

e-mail:

campioninscoala@dsjconstanta.ro

Descarca fisier atasat: Protocol de Colaborare
Descarca fisier atasat: Info creare profil jucator FIBA
04
OCT
2024
Eveniment Sala Sporturilor ”Simona Amânar” Constanța

Marți, 8 octombrie 2024, orașul nostru va fi gazda unui eveniment cu totul special.

Legenda gimnasticii românești, Simona Amânar, se va afla la Constanța, pentru a „boteza” în mod oficial Sala Sporturilor.

Născută la Constanța, pe 7 octombrie 1979, Simona este multiplă campioană olimpică,  iar actualmente este arbitru de gimnastică și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara.

Șirul nesfârșit de titluri și medalii a început să „curgă” în anul 1992, la Balcaniada de Gimnastică din Bulgaria, când a câștigat medalia de bronz la individual compus, după care a obținut aurul  în proba pe echipe, la Campionatul European de juniori.

A activat cu dublă legitimare la C.S.Ș. nr.1 și la clubul "Farul" Constanța, sub îndrumarea antrenorilor Ileana Mihail, Mirela Szemerjai, N. Forminte și M. Frum, trecând apoi la lotul național, antrenată de Octavian Belu, Maria Bitang, N. Forminte și T. Ponoran. Timp de nouă ani, cât a făcut parte din lotul național de gimnastică, a practicat sportul la cel mai înalt nivel, proba care a consacrat-o fiind cea de sărituri.

Are un palmares impresionant și a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice. În 1996, la Atlanta, a obținut patru medalii: una de aur, la sărituri (singura gimnastă româncă medaliată cu aur), una de argint, la sol și două de bronz, la individual compus și cu echipa. În 2000, la J.O. de la Sydney, a devenit campioană olimpică absolută (după ce Andreei Răducan i-a fost retrasă medalia de aur pe motiv de doping), a cucerit titlul cu echipa și a obținut medalia de bronz la sol.

După Olimpiada de la Sidney, considerată ca fiind apogeul carierei sale, s-a retras din activitate. S-a mutat la Timișoara, unde a devenit asistentă universitară la Facultatea de Sport a Universității de Vest și, la scurt timp, a ocupat funcția de vicepreședinte al Federației Române de Gimnastică. În paralel, fosta campioană mondială a lucrat ca prezentator al știrilor sportive de televiziune. A fost numită cetățean de onoare la București, Constanța și Timișoara și a fost inclusă în Comisia de etică a Comitetului Olimpic Român.

Ca distincție internațională, Simona Amânar a fost premiată cu Sport Award la Londra, reușind să fie a doua româncă, după Nadia Comăneci, care a câștigat acest titlu comparabil cu Oscarul sportului. Ulterior, în 2007, gimnasta a fost inclusă și în International Gymnastics Hall of Fame, cu prilejul unei ceremonii desfășurate la Oklahoma City (SUA).

I-a fost acordat titlul de Maestră Emerită a sportului. Totodată, prin Decret Prezidențial, în anul 2000 i-a fost conferit Ordinul național "Serviciul Credincios", în grad de comandor.

Evenimentul de marți, 8 octombrie, va începe la ora 16, cu o conferință de presă, care va avea loc în foaierul de la etaj al Sălii Sportului. Va urma momentul oficial al „botezului” Sălii Sporturilor și apoi sărbătorirea invitatei de onoare, care va oferi celor prezenți ocazia de a cunoaște îndeaproape un campion veritabil și un om de autentică valoare.

Descarca fisier atasat: Afiș eveniment Simona Amânar
03
OCT
2024
Programul Național CAMPION ÎN ȘCOALĂ

Pornind de la importanța sportului și a valorii sale formativ-educative, Agenția Națională pentru Sport și Ministerul Educației au semnat, în data de 1 octombrie 2024, un protocol de colaborare pentru implementarea Programului Național „Campion în Școală”.

Printre obiectivele programului, se numără creșterea nivelului de interes al elevilor pentru activitățile motrice curriculare, stimularea organizării de activități sportive extrașcolare în unitățile de învățământ preuniversitar, precum și cunoașterea, în mod direct, de către elevi și profesori a marilor campioni ai sportului românesc, care au contribuit prin performanțele lor la promovarea imaginii României pe plan internațional.

Într-o lume actuală, tot mai lipsită de modele de autentică valoare, modelul campionului poate schimba perspective și crea o nouă viziune asupra succesului, pasiunii, încrederii, perseverenței, fair-play-ului.

Prin Programul „Campion în școală”, Agenția Națională pentru Sport și Ministerul Educației doresc să aducă printre elevi marii campioni ai României, medaliați olimpici, mondiali sau europeni, atat în  școală, cât și în activitățile extracurriculare și extrașcolare.

Creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației școlare la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătațire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale, a spiritului de echipa, a solidarității, pot contribui, cu siguranță, la o viață mai frumoasă și mai dinamică, la eliminarea unor situații conflictuale, la cultivarea toleranței, a voinței sau disciplinei .

„Ambasadorii sportului școlar”, așa cum au fost denumiți marii campioni cooptați în prezentul Program, vor participa la lecțiile de educație fizică și sport, la orele de consiliere și orientare, la competiții sportive școlare sau alte activități sportiv-educative extracurriculare, după un Calendar național elaborat de către Agenția Națională pentru Sport și Ministerul Educației.

30
SEP
2024
Salarii in plata la 30.09.2024
Descarca fisier atasat: Salarii in plata la 30.09.2024
Pagini (192) 1 2 3 ... Inainte Ultima