Ministerul Tineretului si Sportului va propune spre consultare publica
"Metodologia de finantare a proiectelor de tineret 2015"
in perioada 17.12.2014 - 31.01.2015.
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatii si Inspectoratului Scolar Judetean Constanta desfasoara in beneficiul tinerilor elevi, activitati cu caracter educativ nonformal, cuprinse in proiectul "Scoala de Afaceri".
Activitatile vor fi informativ- formative si se vor axa pe diferite perspective antrenprenoriale pe care Statul Român le ofera tinerilor in cadrul diferitelor programe dezvoltate.
Unitatile scolare constantene implicate in proiect sunt: Colegiul National „Mihai Eminescu", Colegiul National „Mircea cel Batrân", Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu" si Liceul Teoretic Sanitar „George Emil Palade".
In cadrul proiectului, Oficiul Teritorial pentru Intreprindei, Mici, Mijlocii si Coperatii va furniza tinerilor diferite materiale ce cuprind informatii referitoare la procedurile de finantare si de sprijin in domeniul afacerilor, surse de finantare, dar si oportunitati oferite de Uniunea Europeana.
Tinerii vor fi informati pe diferite elemente de natura antreprenoriala:
- Proceduri de infiintare ONG, SRL si PFA;
- Avantaje si dezavantaje ale acestor forme de asociere;
- Diverse strategii de marketing;
- Prezentarea planului de afaceri ;
- Simulare in ce priveste completarea unui plan de afaceri.
Perioada de desfasurare este 01 noiembrie - 15 noiembrie 2014, iar durata de informare va avea alocat un interval de 180 de minute.
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta solicita operatorilor economici interesati oferta lor pentru achizitia directa prin sistemul SEAP de "Lucrari de reparatii instalatii termice in baza sportiva Complex Sportiv Tomis".
Operatorii economici interesati vor trebui sa incarce pana luni 10.11.2014 in SEAP oferta continand materialele si valoarea manoperei necesare executarii lucrarilor de reparatii instalatii termice.
Detaliile privind aceasta achizitie se gasesc in documentul atasat.
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanța in colaborare cu Organizația Non - Guvernamentala "Romania, Dacia, Casa Noastra" ofera o lectie de istorie deschisa tinerilor elevi, in cadrul proiectului „Capidava - Cetatea lui Dapyx", proiect care dezvolta activitati cu caracter informativ ce vizeaza atragerea tinerilor spre valorile etice ale stramosilor nostri geto-daci.
Lectia de istorie oferita va viza urmatoarele aspecte:
1. Informatii cu privire la cetatile de pe malul dobrogean al Dunarii - Capidava;
2. Primele conflicte militare intre geto - daci si romani - Regele Dapyx;
3. Prezentarea armelor și tinutei, prezentarea portului stravechi dacic;
4. Prezentarea unor obiecte si materiale reconstituite dupa artefacte descoperite pe teritoriul Dobrogei de azi;
Nu in ultimul rand, „Capidava, Cetatea lui Dapyx" iși propune sa recruteze voluntari dintre tinerii participanți in cadrul proiectului, tineri pasionați de istorie.
Lectia de istorie vizeaza o campanie in 15 unitati scolare derulata in perioada imediat urmatoare: Liceul Teoretic Decebal; Colegiul Tehnologic; Colegiul de Arte „Regina Maria"; Colegiul Pedagogic „ Constantin Bratescu"; Liceul Economic „Carol I"; Colegiul Tehnic „Tomis"; Colegiul National "Mihai Eminescu"; Liceul Teoretic „Traian"; Colegiul National „Mircea cel Batran"; Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru"; Grup Scolar „Virgil Madgearu"; Liceul Teoretic „George Calinescu"; Liceul Teoretic „Lucian Blaga"; Liceul Teoretic „Ovidius"; Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza" și se va incheia cu implicarea a 15 tineri in cadru organizat pe diferite ateliere de gastronomie, olarit, ceramica, pictura si arta militara.
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Asociatia TEAM desfasoara in perioada 18 - 20 octombrie 2014 proiectul „Zambete pentru Viitor" in care se urmarește derularea activitatilor specifice in formarea și dezvoltarea abilitatilor de leader in randul a 85 de elevi adolescenți din cadrul a 10 unitați școlare.
Activitatile se vor desfasura la Scoala Generala nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu" Constanta, iar proiectul este unul initiat de Scoala Gimnaziala nr 18. „Jean Bart", obiectivul general al proiectului fiind acela de a dezvolta grupuri de initiativa in randul tinerilor din scoli, care sa realizeze si sa coordoneze activitati de voluntariat.
Cursurile de leadership derulate in cadrul proiectului urmaresc dezvoltarea urmatoarelor abilitati in randul participanților:
- abilitati interpersonale si de comunicare;
- gandire strategica, indreptata catre obtinerea de rezultate;
- spirit de echipa si munca in echipa;
- acorda atentie detaliilor si promoveaza o atitudine pozitiva si de sprijin;
- abilitati de coordonare, planificare si organizare;
- experienta in domeniul voluntariatului, educatiei non-formale si lucrului cu tinerii;
- experienta in lucrul cu grupurile vulnerabile de tineri;
- abilitati si experienta de formator, facilitator, instructor, traducator, expert cu abilitati adecvate pentru anumite activitati din proiect;
- cunostinte de evaluare a competentelor.
Atat Direcția Județeana pentru Tineret și Sport Constanța, cat și Asociația TEAM invita cat mai mulți tineri sa se alature proiectului!