Acasa » Tineret » Activitate Tineret

Pagini (5) Prima Inapoi ... 3 4 5
26
NOI
2010
Antrepreneaza-te pentru viitor

"Antrepreneaza-te pentru viitor"

Perioada si locul de desfasurare: 15 septembrie - 15 octombrie 2010, Bucuresti

Proiectul are ca prioritate: Participarea tinerilor la viata societatii; a) participarea economica; a1) promovarea instruirii antreprenoriale.

ScopCrearea unei comunitati interactive, creative si inovative a tinerilor, bazata pe initiativa, participare si cooperare.

Prezentare pe scurt proiect:

         Proiectul promoveaza si incurajeaza initiativele tinerilor elevi punandu-le la dispozitie o retea virtuala AV (Antreprenor pentru viitor), cu rol de facilitator al primilor pasi in viata economica activa, precum si prin crearea unor instrumente de lucru "prietenoase" si a unui mediu virtual de comunicare, cu scopul stimularii participarii acestora la dezvoltarea propriilor competente personale si profesionale.

          "Antrepreneaza-te pentru viitor" se subscrie PND 2007 - 2013: "cresterea competitivitatii economice si a economiei bazate pe cunoastere si dezvoltarea resurselor umane".

           Proiectul va contribui la facilitarea accesului la bune practici si va facilita schimbul de experiente si cunostinte prin accesul la informatiile postate in retea dar si prin accesul la "experientele celuilalt", "aici si acum", in vederea cunoasterii interprofesionale, interumane si interculturale la nivelul studentilor. Prin obiectivele propuse, proiectul se subscrie prioritatilor PNR: "dezvoltarea abilitatilor, educatiei si imbunatatirea pietei muncii", oferind tinerilor un concept modern de loc de munca sau de antreprenoriat la "inceput in viata" si un mediu modern si accesibil de informare, prin intermediul platformei si retelei virtuale dezvoltate, cu scopul promovarii, informarii si imbunatatirii competentelor personale si profesionale in domenii de varf, date de creativitate si inventica.

           Grupul tinta este compus din tineri elevi cu varste cuprinse intre 14 - 18 ani. Tinerii care fac obiectul grupului tinta sunt cei ce, pe de-o parte: dispun de un grad ridicat de cunostinte sunt mai bine adaptati la schimbarile tehnologice si care isi pot exprima nestingherit talentul, capacitatea de inovare si competitivitate; iar pe de alta parte se adreseaza celor cu un acces scazut la "lumea" afacerilor din cauza unor conditionari obiective, cum ar fi lipsa de experienta sau unora subiective, cum ar fi accesul mai redus la resurse.

26
NOI
2010
Viitorul iti apartine
 

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta desfasoara proiectul "Viitorul iti apartine" in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, A.J.O.F.M. Constanta si Centrul de Informare Comunitara "Europe Direct" Constanta.

           Prin acest proiect, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul partenerilor si colaboratorilor sai isi propune sa informeze tinerii constanteni cu privire la mobilitatea si avantajele oferite de piata fortei de munca din Romania si Uniunea Europeana.

 

Astfel, prin intermediul celor doi colaboratori, tinerii vor primi informatii cu privire la urmatoarele aspecte:

diferite forme de sprijin tinerilor absolventi atat in ceea ce priveste surse de finantare pentru eventuale forme de afaceri;

- existenta sprijinul financiar sub forma indemnizatiei de somaj;

- participarea la diferite cursuri, consiliere de specialitate privind orientarea profesionala si incadrarea pe piata fortei de munca;

- reteaua EUROES cu privire la locurile de munca vacante existente la nivel comunitar.

 

Activitatile vor consta in informarea tinerilor aflati in an terminal, pentru inceput din cadrul a 7 unitati de liceu, dupa cum urmeaza:

1. Colegiul Comercial „Carol I";

2. Colegiul National „Mihai Eminescu";

3. Liceul Teoretic „Traian";

4. Colegiul Tehnic „Tomis";

5. Liceul Teoretic „Decebal";

6. Grup Scolar „C.A. Rosetti";

7. Grup Scolar „George Emil Palade" Constanta.

           In final, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret va oferi tinerilor informatii cu privire la fenomenul neguvernamental, surse de finantare cu aplicatie directa de catre ONGT, pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca un grup informal pentru a deveni o organizatie neguvernamentala.

Pagini (5) Prima Inapoi ... 3 4 5